Home Renske Nieuws Resultaten Foto's Filmpjes Links


xRenske

Ik ben Renske Groen en ik ben dertien jaar oud. Deze site heb ik voor mijn 8e verjaardag gekregen.
In het jaar 2012 ben ik begonnen met turnen in de pre-instap selectiegroep bij Fame-SVOD Deventer.
Ik ben de jongste thuis. Mijn oudste zus is al 24 en heeft vroeger geturnd.
Mijn andere zus, Eline, van 21 jaar heeft ook altijd geturnd (in de eerste divisie), zij heeft ook aan groepsspringen gedaan en  is in 2014 naar het EK in IJsland geweest. Ze komt in november 2019 terug van haar tussenperiode in de VS. Hier is ze bijna twee jaar als aupair werkzaam geweest. Ze heeft altijd geturnd en is van plan het turnen weer op te pakken als ze terug komt. Bij de links vind je haar site. 

Voor mij is het turnwereldje dus niet meer nieuw. Als baby lag ik al in de maxicosie bij de wedstrijden van mijn grote zussen...

foto: Jan de KoningxMet ingang van januari 2016 heb ik de overstap gemaakt van het turnen naar het trampoline springen. Dit doe ik bij  KDO-Apeldoorn.
In dit jaar trainde ik twee keer per week in de pre-selectiegroep en deed daarnaast nog 1x per week aan groepsspringen.
In dit eerste jaar heb ik mij geplaatst voor het NK synchroon springen en heb hier ook de finale gehaald. Ik werd samen met mijn springmaatje vierde.
In het jaar 2016-2017 trainde ik nog steeds een keer per week in pre-selectiegroep en mocht daarnaast een keer per week meetrainen met de selectiegroep.
Dit jaar heb ik mij voor het NK jeugd C-niveau geplaatst voor zowel het synchroon als het individueel springen. Ik ben er trots op dat ik dit na anderhalf jaar springen bereikt heb.

Afgelopen jaar ben ik verder gegaan met trampoline springen, maar nu  voor het eerst in de selectie.
Dit betekende dat ik drie keer per week drie uur ga trainen in de selectiegroep, totaal dus 9 uur. Ik ben gestopt met het groepsspringen, omdat dit niet meer te combineren is met het trampolinespringen in de selectiegroep en mijn middelbare school.
Dit jaar had ik oefeningen op B-niveau, een niveau hoger en ik moest veel nieuwe elementen leren!
In het jaar 2017-2018 heb ik mij geplaatst voor het NK synchroon jeugd B geplaatst en heb hier op het NK de tweede plaats gehaald.

In het jaar 2018-2019 trainden we voor het eerst in de nieuwe topsporthal (FSG gebouw). Dit is een grote nieuwe springhal met acht grote trampolines. Het oude systeem van trampolinespringen wordt veranderd. Sinds dit jaar ben ik ingedeeld in de springgroep van eerste divisie en eredivisie springers. Het afgelopen jaar heb ik veel getraind: vier keer per week waarvan een keer in de week in Deventer bij mijn oude vereniging.

In het jaar 2019-2020 train ik weer drie keer per week. Ik zit nu in 3 atheneum en heb het best druk met school. Het trainen en reizen naar Apeldoorn kost veel tijd. Vorig jaar heb ik de norm gehaald, dus ik blijf in de eerste divisie springen. Paspoort

Naam:                         Renske Anne Dieuwke Groen
Geboortejaar:              2005
Huisgenoten:                vader Hans, moeder Liesbeth, zussen Saskia en Eline
School:                        Veluws College Twello, havo-vwo 
Vereniging:                  KDO-Apeldoorn
Niveau:                       1e divisie