Home Renske Nieuws Resultaten Foto's Filmpjes Links


xRenske

Ik ben Renske Groen en ik ben dertien jaar oud. Deze site heb ik voor mijn 8e verjaardag gekregen.
In het jaar 2012 ben ik begonnen met turnen in de pre-instap selectiegroep bij Fame-SVOD Deventer.
Ik ben de jongste thuis. Mijn oudste zus is al 23 en turnt alleen nog op vrijdagavond, maar doet geen wedstrijden meer.
Mijn andere zus, Eline, van 20 jaar heeft ook altijd geturnd (in de eerste divisie) en zij doet ook aan groepsspringen en  is in 2014 naar het EK in IJsland geweest en heeft afgelopen jaar het turnen weer met succes opgepakt. Bij de links vind je haar site. 

Voor mij is het turnwereldje dus niet meer nieuw. Als baby lag ik al in de maxicosie bij de wedstrijden van mijn grote zussen...

foto: Jan de KoningxMet ingang van januari 2016 heb ik de overstap gemaakt van het turnen naar het trampoline springen. Dit doe ik bij  KDO-Apeldoorn.
In dit jaar trainde ik twee keer per week in de pre-selectiegroep en deed daarnaast nog 1x per week aan groepsspringen.
In dit eerste jaar heb ik mij geplaatst voor het NK synchroon springen en heb hier ook de finale gehaald. Ik werd samen met mijn springmaatje vierde.
In het jaar 2016-2017 trainde ik nog steeds een keer per week in pre-selectiegroep en mocht daarnaast een keer per week meetrainen met de selectiegroep.
Dit jaar heb ik mij voor het NK jeugd C-niveau geplaatst voor zowel het synchroon als het individueel springen. Ik ben er trots op dat ik dit na anderhalf jaar springen bereikt heb.

Afgelopen jaar ben ik verder gegaan met trampoline springen, maar nu  voor het eerst in de selectie.
Dit betekende dat ik drie keer per week drie uur ga trainen in de selectiegroep, totaal dus 9 uur. Ik ben gestopt met het groepsspringen, omdat dit niet meer te combineren is met het trampolinespringen in de selectiegroep en mijn middelbare school.
Dit jaar had ik oefeningen op B-niveau, een niveau hoger en ik moest veel nieuwe elementen leren!
In het jaar 2017-2018 heb ik mij geplaatst voor het NK synchroon jeugd B geplaatst en heb hier op het NK de tweede plaats gehaald.

Komend jaar gaan we trainen in een nieuwe topsporthal. Dit is een grote nieuwe springhal met acht grote trampolines. Het oude systeem van trampolinespringen wordt veranderd. Volgend jaar heeft het niveau waarin ik spring een andere naam. Ik ben ingedeeld in de springgroep van eerste divisie en eredivisie springers. Het wordt veel trainen! Ook ga ik een keer in de week in Deventer trainen bij mijn oude vereniging. Dan hoef ik niet elke keer te reizen en kan ik toch vier keer trainen.Paspoort

Naam:                         Renske Anne Dieuwke Groen
Geboortejaar:              2005
Huisgenoten:                vader Hans, moeder Liesbeth, zussen Saskia en Eline
School:                        Veluws College Twello, havo-vwo 
Vereniging:                  KDO-Apeldoorn
Niveau:                       1e divisie